Stoa Bil AS tilbyr behovstilpasset bilpleie og imøtekommer alle utfordringer. Våre ansatte har lang erfaring innen bilpleie og behandler flere biler daglig.

Her er noe av det vi kan tilby - spør gjerne om du har spesifikke ønsker.

Bestill time i dag!

Utvendig vask

En skitten bil binder fukt og forurensing, og ruster derfor lettere enn en ren bil.

Den mest skånsomme måten å vaske bilen på, er håndvask. Vi benytter kun håndvask ved utførelse av vårt arbeid, dette sikrer også at alle overflater blir rene. Det benyttes mikrofiber og høytrykk i kombinasjon med kjemikalier tilpasset bilens behov.

I utgangspunktet benyttes en mild bilshampo, om nødvendig kan vi benytte oss av sterkere vaskemidler, for eksempel alkalisk eller petroleumbasert avfetting.

Innvendig vask

En bil som er vedlikeholdt og grundig rengjort innvendig, er en bil som er god å sitte i.

Vi rengjør interiøret ved av kupeen støvsuges grundig, vinduer blir polert og overflater støvtørket.

Gummimatter og dørkarmer blir selvfølgelig også behandlet.

Motorvask

Vask av bilens motor kan være sensitivt for noen bilmodeller, på grunn av elektronikk. Sjekk gjerne hva som gjelder for din bil og om produsenten anbefaler vask av motor.

Ved motorvask blir motorrommet og motorens deler avfettet, slik at de blir helt frie for olje og fett. Vi unngår å rengjøre eller spyle vann direkte på bilens elektronikk.

Utvendig polering

Når vi rekondisjonerer en bil, gjør vi vårt ytterste for å gjenskape bilens utseende så likt som mulig som når den var ny. I denne behandlingen går vi over eksteriøret til bilen.

Karosseri og felger avfettes med et miljøvennlig alkalisk avfettningsmiddel, og blir senere vasket grundig for å gjøre bilen skikkelig ren. Lakken maskinpoleres med et poleringsmiddel som tilpasses  lakkens tilstand, slik at riper og oksider blir fjernet. Til slutt legger vi på en voks som gir langvarig beskyttelse mot smuss, salt og trafikkfilm. Vinduer blir pusset, gummilister og dekksider blir behandlet. Eventuelle  steinsprutskader utbedres, om du hjelper oss med originalfargen.

Innvendig polering

Når vi rekondisjonerer en bil gjør vi vårt ytterste for å gjenskape bilens utseende så likt som mulig som når den var ny. I denne behandlingen er det bilens interiør vi går over.

Den innvendige rekondisjoneringen er en grundig rengjøring og oppfrisking av bilens interiør. Bilen støvsuges innvendig og i bagasjerommet. Vinduene blir pusset og instrumentpanel og øvrige plast- og gummidetaljer blir gjort skinnende rene. Dørkarmene blir vokset. Målet er at hele kupen skal kjennes oppfrisket og at nybilfølelsen skal komme tilbake. Har du flekker på setet eller andre tekstiler, kan du tilleggsbestille en tekstilvask.

Lakkorrigering

Av og til oppstår det skader i bilens lakk som du ikke klarer å polere bort. Den skadde delen må da lakkeres om. Vi forsøker å minimere omlakkeringen, for å beholde bilens originallakk så langt det går.

Etter at vi har sett skaden, kan vi gi eksakt pris på reparasjonen. I blant må man legge til en meryta for å minske risikoen for fargeforskjell. Vi forsøker å ha korte ventetider, og du får som oftest bilen tilbake dagen etter at du leverte den inn.